Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

 • Zorgverlening tijdens Corona

  In verband met Covid-19 werken wij nu veel via beeldbellen. We hebben hier inmiddels goede ervaringen mee. Wij beschikken tevens over een ruime praktijkruimte waar wij de 1,5meter kunnen waarborgen bij onze behandelingen op de praktijk. Zodoende is dit vanaf 6 mei weer beperkt mogelijk.
  Lees hier verder
 • Heup-, knie- en voetklachten

  Overbelasting van spieren, banden en pezen kunnen veel klachten geven. Maar ook artrose, een scheurtje in de meniscus of een slijmbeursontsteking kunnen leiden tot vervelende klachten. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.
 • Arbeidsrelevante klachten

  Arbeidsrelevante klachten kunnen ontstaan door het werk, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van sport of hobby’s. Daarnaast kan een (chronische) aandoening een rol spelen. Bekende voorbeelden van arbeidsrelevante klachten zijn lage rugklachten en RSI. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

Spanning

Stress, overbelast, hoofdpijn, hyperventilatie, moeite met ontspannen? Oefentherapie biedt je mogelijkheden om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Kinderen/Jongeren

Maakt u zich zorgen over de houding of het beweeggedrag van uw kind? De oefentherapeut behandeld ook kinderen en jongeren met houdingsproblemen en/of pijnklachten.

Bedrijfsoefentherapie

De bedrijfsoefentherapeut is gespecialiseerd in het analyseren van de werkplek op locatie in relatie tot uw klacht en speelt in de behandeling in op bedrijfsspecifieke omstandigheden.

Zwanger

Wil je meer inzicht in je houding, verantwoord blijven bewegen en trainen in je zwangerschap en je voorbereiden op je bevalling? Schrijf je dan in voor onze zwangerschapscursus!

Vitaal Ouder Worden

Ouder worden gaat vaak gepaard met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen, evenwicht en soms zelfredzaamheid. Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen omdat de totale energie wat minder wordt of omdat bewegen minder makkelijk gaat dan voorheen. Daarnaast kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, bijvoorbeeld: reuma, artrose, hart- en vaatproblemen, diabetes (suikerziekte), botontkalking of de ziekte van Parkinson. Wanneer u minder gaat bewegen, kunnen de klachten toenemen. Of andersom gezegd: wanneer u in beweging blijft, kunt u klachten voorkomen en/of verminderen, zodat u niet in een vicieuze cirkel terecht komt. Het is van groot belang dat u blijft bewegen. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan u daarbij helpen! 

Groepsles 70+
Jolanda Loman verzorgt op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een groepsles voor bewoners (uit de omgeving) van Residence Prins Hendrik, Julianalaan 4 in Baarn. Iedereen van 70 jaar of ouder is welkom. Merkt u dat u niet meer zo hard kunt lopen als vroeger, laat het evenwicht soms te wensen over, kunt u moeilijker met uw handen bij de grond? Dat wil nog niet zeggen dat u niet meer kunt bewegen of sporten. Wilt u zo lang mogelijk in beweging en fit blijven? U zult ervaren hoeveel oefeningen u zittend en staand kunt doen. Jolanda past de inhoud van de les aan het niveau van de groep aan.

Creatieve en verantwoorde mix voor gezond bewegen Oefentherapie Cesar Mensendieck vormt de basis voor de groepsles, waarin verantwoord bewegen centraal staat. Aan bod komt een gevarieerde en verantwoorde mix van oefeningen voor behoud van uw soepelheid, spierkracht, oog-hand coördinatie en evenwicht. De oefeningen bestrijden ochtendstijfheid of bewegingsbeperking en kunnen pijn verlichten als gevolg van o.a. artrose, reumatische of nek-/schouderklachten. Jolanda: "ik geef advies over dagelijkse houdingen en bewegingen als zitten, bukken en lopen. En ervaart u tijdens een specifieke activiteit regelmatig (pijn)klachten, dan help ik u daar ook bij". U doet ademhalings- en ontspanningsoefeningen en wordt zich bewust van het juiste houdings- en bewegingsgedrag. Dit resulteert in een gunstige belasting van spieren en gewrichten, zowel tijdens als buiten de lessen. U krijgt meer zicht op uw eigen bewegingsmogelijkheden en -grenzen en bent beter opgewassen tegen uw fysieke beperkingen of (pijn)klachten.

Jolanda: “Ik merk regelmatig dat mensen het plezier in bewegen verliezen als gevolg van pijn, lichamelijke beperkingen, angst om te falen of schaamte. De sportschool is niet meer de juiste plek om te bezoeken en een teamsport niet meer haalbaar. In deze groepsles staat plezier in bewegen op eigen niveau centraal. Kom meedoen en ervaar de extra stimulans om ook echt iedere week te gaan".