Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

 • Zorgverlening tijdens Corona

  In verband met Covid-19 werken wij nu veel via beeldbellen. We hebben hier inmiddels goede ervaringen mee. Wij beschikken tevens over een ruime praktijkruimte waar wij de 1,5meter kunnen waarborgen bij onze behandelingen op de praktijk. Zodoende is dit vanaf 6 mei weer beperkt mogelijk.
  Lees hier verder
 • Heup-, knie- en voetklachten

  Overbelasting van spieren, banden en pezen kunnen veel klachten geven. Maar ook artrose, een scheurtje in de meniscus of een slijmbeursontsteking kunnen leiden tot vervelende klachten. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.
 • Arbeidsrelevante klachten

  Arbeidsrelevante klachten kunnen ontstaan door het werk, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van sport of hobby’s. Daarnaast kan een (chronische) aandoening een rol spelen. Bekende voorbeelden van arbeidsrelevante klachten zijn lage rugklachten en RSI. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

Spanning

Stress, overbelast, hoofdpijn, hyperventilatie, moeite met ontspannen? Oefentherapie biedt je mogelijkheden om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Kinderen/Jongeren

Maakt u zich zorgen over de houding of het beweeggedrag van uw kind? De oefentherapeut behandeld ook kinderen en jongeren met houdingsproblemen en/of pijnklachten.

Bedrijfsoefentherapie

De bedrijfsoefentherapeut is gespecialiseerd in het analyseren van de werkplek op locatie in relatie tot uw klacht en speelt in de behandeling in op bedrijfsspecifieke omstandigheden.

Zwanger

Wil je meer inzicht in je houding, verantwoord blijven bewegen en trainen in je zwangerschap en je voorbereiden op je bevalling? Schrijf je dan in voor onze zwangerschapscursus!

Vitaal Ouder Worden

Ouder worden gaat vaak gepaard met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen, evenwicht en soms zelfredzaamheid. Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen omdat de totale energie wat minder wordt of omdat bewegen minder makkelijk gaat dan voorheen. Daarnaast kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, bijvoorbeeld: reuma, artrose, hart- en vaatproblemen, diabetes (suikerziekte), botontkalking of de ziekte van Parkinson. Wanneer u minder gaat bewegen, kunnen de klachten toenemen. Of andersom gezegd: wanneer u in beweging blijft, kunt u klachten voorkomen en/of verminderen, zodat u niet in een vicieuze cirkel terecht komt. Het is van groot belang dat u blijft bewegen. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan u daarbij helpen! 

Voor de lessen Perfect Pilates maken we gebruik van de trainingszaal in het souterrain van het Gezondheidscentrum.

Perfect Pilates
Perfect Pilates is de bijna honderd jaar oude trainingsmethode van Joseph Pilates, maar dan geperfectioneerd op basis van actuele wetenschappelijke inzichten die de training veiliger en effectiever maken. Dat effect merk je vooral aan je buik, billen en benen die strakker worden, aan je rug die sterker wordt en aan je houding die snel verbetert. Met Perfect Pilates werk je aan een sterk, lenig en strak lichaam, met als bonus meer zelfvertrouwen! Het trainingsprogramma is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen en richt zich op lichaamshouding, ademhaling en lichaamsbewustzijn. Je leert je lichaam op een functionele manier te bewegen, hetgeen je van pas komt tijdens alle dagelijkse activiteiten.

Veel deelnemers volgen Perfect Pilates na een behandeltraject, maar ook preventief om klachten te voorkomen.

Het geheim en het succes van Pilates zit hem in de eenvoud en doeltreffendheid van de oefeningen. Door je spieren bewust te leren aanspannen, verbeter je je houding en kunnen klachten verminderen. De training bestaat vooral uit oefeningen op de mat, waarbij stabiliteit, spieroefeningen, lenigheid en evenwicht de sleutelwoorden zijn. Je leert bewegen vanuit spierketens en word je bewust van de ademhaling tijdens de verschillende houdingen.

Door een passieve leefstijl nemen steeds minder spiervezels actief deel aan beweging. Als je spieren niet of nauwelijks functioneel gebruikt kan dit lichamelijke klachten geven als rugpijn, bekkenklachten, schouderklachten en spanningen in de nek. Tijdens de Perfect Pilates- oefeningen leer je heel nauwgezet spieren aan te spannen. Je schakelt de inactieve spiervezels weer in en klachten verdwijnen. Je traint niet alleen de oppervlakkige, maar ook de dieper gelegen spieren. Je leert zelfs de inwendige bekkenbodemspieren (de sluitspieren waarmee je je plas en ontlasting ophoudt) weer onder controle te krijgen. En je krijgt een plattere buik, omdat de buikspieren sterker worden.

Voor wie?
Perfect Pilates is een eenvoudig te volgen, rustige en veilige trainingsvorm, geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, fitheidsniveau en ervaring die:

• een mooier en getraind lijf wil
• rug- en nekklachten heeft
• jong en energiek wil blijven
• gezond wil blijven met een zittend beroep
• zijn sportprestatie(s) wil verbeteren
• een slappe houding heeft
Meerwaarde Pilates in het Gezondheidscentrum?
De Perfect Pilateslessen in het Gezondheidscentrum onderscheiden zich van andere Pilateslessen. Alle docenten zijn gekwalificeerde Perfect Pilates trainers en BIG-geregistreerd oefentherapeut Cesar Mensendieck (Hanneke en Jolanda) of fysiotherapeut (Suzan en Daniëlle), bovendien gespecialiseerd in o.a. rug- en nek/schouderklachten.

Als je met Perfect Pilateslessen wilt beginnen, stroom je in na een persoonlijke intake. Daarin blijkt waar de aandachtspunten liggen, op basis waarvan je in de groep (maximaal 8 personen) individuele aandacht krijgt. De intake geeft een beeld van jouw mogelijkheden, eventuele klachten en de basisprincipes van Pilates. Veel deelnemers vojgen Perfect Pilates na een behandeltraject, maar ook preventief om klachten te voorkomen.

Je kunt in het Gezondheidscentrum op alle werkdagen Perfect-Pilateslessen volgen, omdat wij ervan overtuigd zijn dat wekelijks les het beste resultaat oplevert. Meld je voor iedere les aan, bij voorkeur op een vaste dag/tijd. Dit kan (telefonisch) bij de receptie van het Gezondheidscentrum Baarn (035-5411346).
Zie hieronder het lesschema. Als je een keer niet kunt, is het mogelijk de les in dezelfde week op een ander moment in te halen.
Trainingstijden

Maandag: 19.00 - 20.00 en 20.00 – 21.00
Dinsdag: 18.30 – 19.30 en 19.30 – 20.30
Woensdag 09.00 – 10.00 en 10.30 - 11.30
Donderdag 10.00 – 11.00 en 20.00 - 21.00*
Vrijdag 09.00 – 10.00 en 10.00 - 11.00


* combinatieles van een half uur cardio en een half uur pilates

Kosten
Betalingen gaan via de receptie (contant of pinnen):
Proefles GRATIS
Inschrijving + intake (60 minuten) : € 35,- of wanneer er klachten zijn 1 fysiotherapie/oefentherapie onderzoek.
1 x per week per maand € 35,00 te betalen via automatische incasso.
2 x per week per maand € 60,00


De abonnementen worden automatisch per maand met één maand verlangd. Iedere maand kan het abonnement opgezegd worden, maar doe dit altijd vóór de eerste van de maand. (prijzen zijn gebaseerd op 47 trainingsweken per jaar, daar gemiddeld genomen een persoon 5 lessen op jaarbasis mist, maar u bent welkom zonder extra kosten 52 weken per jaar te komen)

Aanmelden
Bel voor het maken van een afspraak voor een gratis proefles met de receptie van het Gezondheidscentrum: 035-5411346. Voor meer informatie over de Pilateslessen kunt je ook mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.