Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

 • Zorgverlening tijdens Corona

  In verband met Covid-19 werken wij nu veel via beeldbellen. We hebben hier inmiddels goede ervaringen mee. Wij beschikken tevens over een ruime praktijkruimte waar wij de 1,5meter kunnen waarborgen bij onze behandelingen op de praktijk. Zodoende is dit vanaf 6 mei weer beperkt mogelijk.
  Lees hier verder
 • Heup-, knie- en voetklachten

  Overbelasting van spieren, banden en pezen kunnen veel klachten geven. Maar ook artrose, een scheurtje in de meniscus of een slijmbeursontsteking kunnen leiden tot vervelende klachten. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.
 • Arbeidsrelevante klachten

  Arbeidsrelevante klachten kunnen ontstaan door het werk, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van sport of hobby’s. Daarnaast kan een (chronische) aandoening een rol spelen. Bekende voorbeelden van arbeidsrelevante klachten zijn lage rugklachten en RSI. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

Spanning

Stress, overbelast, hoofdpijn, hyperventilatie, moeite met ontspannen? Oefentherapie biedt je mogelijkheden om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Kinderen/Jongeren

Maakt u zich zorgen over de houding of het beweeggedrag van uw kind? De oefentherapeut behandeld ook kinderen en jongeren met houdingsproblemen en/of pijnklachten.

Bedrijfsoefentherapie

De bedrijfsoefentherapeut is gespecialiseerd in het analyseren van de werkplek op locatie in relatie tot uw klacht en speelt in de behandeling in op bedrijfsspecifieke omstandigheden.

Zwanger

Wil je meer inzicht in je houding, verantwoord blijven bewegen en trainen in je zwangerschap en je voorbereiden op je bevalling? Schrijf je dan in voor onze zwangerschapscursus!

Vitaal Ouder Worden

Ouder worden gaat vaak gepaard met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen, evenwicht en soms zelfredzaamheid. Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen omdat de totale energie wat minder wordt of omdat bewegen minder makkelijk gaat dan voorheen. Daarnaast kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, bijvoorbeeld: reuma, artrose, hart- en vaatproblemen, diabetes (suikerziekte), botontkalking of de ziekte van Parkinson. Wanneer u minder gaat bewegen, kunnen de klachten toenemen. Of andersom gezegd: wanneer u in beweging blijft, kunt u klachten voorkomen en/of verminderen, zodat u niet in een vicieuze cirkel terecht komt. Het is van groot belang dat u blijft bewegen. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan u daarbij helpen! 

Fit na de bevalling

Waarom trainen na je bevalling Na de bevalling zijn je spieren nog niet op kracht, terwijl je je kindje wel meteen veel moet optillen en dragen. Rug-, bekken- of nek-/schouderklachten kunnen dan gemakkelijk ontstaan. Voor goede stabilisatie van bekken en rug is het belangrijk je spierkorset vanaf de basis weer op te bouwen (eerst de lokale spieren en dan de oppervlakkige). Dit leer je in de cursus. De eerste periode na de bevalling gaat er veel aandacht naar je kindje en blijft er weinig tijd over om zelf te trainen. De cursus biedt dan een mooie start om weer aan je eigen lichaam te werken.

Je kindje kan alle lessen meekomen dus oppas is geen must. Voeding/verschonen tijdens de les is uiteraard geen probleem.

De cursus bestaat uit 3 keer trainen en 1 les staat in het teken van Shantala babymassage.

Cursusleiding
Jolanda Loman is oefentherapeut Mensendieck. Naast individuele behandelingen geeft zij groepslessen, waaronder zwangerschapsbegeleiding, Fit na de bevalling en Pilates. Jolanda is lid van de beroepsvereniging VvOCM en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Anja Luczak heeft de opleiding tot Docent Babymassage bij de Academie voor massagetherapie HOLOS afgerond. Daarnaast is zij o.a. gediplomeerd Bowentherapeute en geeft Zwangerschaps- en postnatale massages. Anja is lid van de beroepsvereniging NVST en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Praktische informatie
• De cursus is voor moeders met baby’s van 6 weken tot ongeveer 10 maanden.
• Groepsgrootte is maximaal 6 moeders met kind
• Kosten €62,50 — voor 4 lessen van 1 uur en 15min.
• Locatie: praktijk voor Oefentherapie Cesar Mensendieck in het Gezondheidscentrum Baarn, Plataanlaan 5, 3741 WE te Baarn.


Bel voor meer informatie naar de praktijk, tel. 06-42353029 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.