Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

Jolanda Loman

In de praktijk werkzaam sinds oktober 2007.
"Ik haal veel voldoening uit het samenwerken en meedenken met de cliënt"
In mijn werk als oefentherapeut help ik mensen in te zien hoeveel invloed hun dagelijkse vaak onbewuste houding en manier van bewegen op hun klachten heeft en werk samen aan mogelijkheden om er wat aan te doen. Daarbij is het soms nodig de rol van spanning (coping stijl) te belichten en ook daar actief te zoeken naar adequate oplossingen. Dit bevordert de zelfredzaamheid en juist dat spreekt mij aan. Ik behandel mensen met rugklachten, nek-/schouderklachten (waaronder whiplash gerelateerd) en (werk-)spannings-gerelateerde klachten. Daarnaast help ik met veel plezier kinderen met houdingsproblemen (zie kopje ‘kinderen’ elders op de website) en begeleid ik zwangere vrouwen individueel en in groepsverband, zowel tijdens de zwangerschap als bij herstel na de bevalling.’Tenslotte verzorg ik groepslessen Perfect Pilates, 55+ en 70+ en oefen- en hydrotherapie voor Bechterew vereniging ’t Gooi.

Na afronding van de HBO oefentherapie Mensendieck, heb ik jaarlijks opleidingen gevolgd om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied:
2014 - Netwerk training oefentherapeuten chronisch Pijn, wetenschappelijk, Dhr. A. Vaassen
2013- Congres Chronisch Pijn
2013- Cursus Brein en stemming,wetenschappelijk, Dhr. O.G. Meijer
2012- Cursus AED hulpverlener
2012- Masterclass, effectieve diagnostiek en behandeling van lage rugklachten, Dr. A. Vleeming
2011- Rugklachten en bekkenklachten, Dr. A. Vleeming 2011- Congres Perfect Pilates
2011- Hardloopclinic, Platform sport
2010- Opleiding tot Perfect Pilates Paramedisch instructeur
2009- Cursus Rationele oefentherapie focus op lage rugklachten, wetenschappelijk, Dhr. O.G. Meijer
2009- Cursus Lichamelijke en oefentherapeutische aanpak bij stress, spanning en burn-out, Dhr. M. van der Aa
2009- Cursus Driedimensionale scoliose behandeling, Dhr. M. van der AaSaskia van Garderen

Werkzaam in de praktijk sinds januari 2017

'Het geven van inzicht en bewustwording creëren met betrekking tot gezond beweeggedrag, dat maakt mijn taak als oefentherapeut zo mooi!'

Het samen mét de patiënt zoeken naar mogelijkheden om het functioneren in het dagelijks leven positief te kunnen beïnvloeden is wat de therapie sterk maakt. De mogelijkheden voor herstel liggen bij de patiënt, ik begeleid in het vinden en het stimuleren van deze mogelijkheden. Naast klachten te verminderen, vind ik het belangrijk dat de patiënt zelfredzaam wordt en adequaat kan inspelen op signalen van het lichaam. Op deze manier kunnen klachten op langer termijn worden voorkomen of zelfstandig worden verminderd.

Na mijn opleiding ben ik direct de cursus bedrijfsoefentherapie gaan volgen. Kenmerkend voor de benadering van de bedrijfsoefentherapeut is de bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers en het terugdringen van verzuim. De behandeling is gericht op gedragsverandering in houding en bewegingsgewoonten, rekening houdend met de klacht, aandoening en bedrijfsspecifieke omstandigheden. Uitgangspunt binnen de behandeling hierbij is dat medewerkers fysiek en mentaal sterker worden, leren hoe ze de ergonomie op de werkplek instellen en inzicht krijgen in de eigen (gezonde) werkhouding. Naast bedrijfsoefentherapie richt ik mij op o.a. rugklachten, gewrichts- en slijtage problemen (reuma, artrose, e.d.) en geef ik groepslessen aan ouderen die fit willen blijven en aangepast sporten voor kinderen met een rugzak.

Opleidings- en bijscholing overzicht
2017:
Lezing: Rugklachten, wat werkt voor preventie en terugkeer naar werk
Lezing: Revalidatie, werkuitkomsten en therapietrouw na een Hernia
2016: Cursus Bedrijfsoefentherapi
2016: HBO-Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck


Wij zijn lid van de beroepsvereniging VVOCM (vereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.